Головна » 2015 » Січень » 28

Головний редактор: Пугачова Анна

Оперативний редактор випуску: Гонта Олена

Заступник гол. редактора: Несин Альона

Фотокореспондент: Дякова Діана

Адреса редакції: м. Київ, вул. Чорновола 24,

                              кабінет №216

Телефон редакції: (063) 60-11-2-11

Засновник газети: юридичне відділення КППК ім. А. Макаренка

 

Газета веде листування з читачами тільки на сторінках видання.

Розповсюджується безкоштовно!

Виходить кожного останнього вівторка місяця, окрім спецвипусків.

 

Овен

Будуть схильні брати на себе відповідальність за важливі справи і ставати на захист не тільки своїх інтересів, а й інтересів своїх друзів і ділових партнерів.

 

Телець

Приємний життєвий період, коли доля бу ... Читати далі »

Переглядів: 712 | Додав: Administration | Дата: 28.01.2015 | Коментарі (0)

Закони привабливості

 

Країна: США-Великобританія, 2004

Жанр: романтична комедія

Режисер: Пітер Хоуїтт.

У ролях: Пірс Броснан, Джуліанн Мур, Майкл Шин, Паркер Поузі.

Cюжет: Процвітаючим, впливовим адвокатам, фахівцям з шлюборозлучних процесів Даніелу Рафферті та Одрі Вудс щодня доводилося ставати сумними свідками того, як в різноманітних подружніх парах зникала любов, як руйнувалися сім'ї. Чи є шанс створити сім'ю і зберегти любов у них самих?

 

Джерело: http://k-maksimenko.blogspot.com/

 

Пугачова Анна

49 ю

 

Переглядів: 538 | Додав: Administration | Дата: 28.01.2015 | Коментарі (0)

Лекція «Coca-Cola як культовий елемент мистецтва»

Де: М17 Центр сучасного мистецтва (вул. Горького (Антоновича), 102-104).

Коли: 29 січня.

Скільки: безкоштовно, потрібна реєстрація.

Ця лекція присвячена 100-річчю культового об’єкту популярної культури – пляшки Coca-Cola. Художниця Олеся Драшкаба прослідкує шлях Coca-Cola у мистецтві з другої половини 20-го століття до наших днів в рамках лекції «Coca-Cola як культовий елемент мистецтва».

ТОП-5 найбільш незвичайних музеїв Києва

· Єдиний музей історії каналізації на пострадянському просторі—Харківське шосе, 50а. Потрапити туди можна тільки за попередньою домовленістю. Замовлення екскурсій по телефону 226-30-38. Вхід до музею безкоштовний

· Найбільша в Європі колекція сувенірних унітазів в Музеї історії туалету—Бізнес-центр "Вежа №5", ... Читати далі »

Переглядів: 501 | Додав: Administration | Дата: 28.01.2015 | Коментарі (0)

Психологія інформації

Першого січня ми відзначаємо день миру, зараз тема миру та війни дуже актуальна для України.

Раніше ми навіть не здогадувалися наскільки мир, а не гроші чи інші блага важливі для нас. Тепер коли ми маємо  воєнні дії в зоні АТО  свідомість народу змінена.  А як же змінюється психіка людей які захищають нас і від яких факторів залежить успішність їх дій? На це питання ми спробуємо дати відповідь.

У функціонуванні психіки воїна в бойовій обстановці проявляється ряд закономірностей. Виявити їх - означає навчитися передбачати ті фізичні, моральні та психологічні випробування, з якими зустрінуться військовослужбовці в бою і реально використовувати «людський фактор» і, отже, знайти ключ до досягнення перемоги над ворогом.

Фактори, що визначають активність воїна в бою. У бойовій обстановці психіка військовослужбовця піддається безлічі різноманітних впливів. Одні з них сприяють мобілізації і концентрації фізични ... Читати далі »

Переглядів: 710 | Додав: Administration | Дата: 28.01.2015 | Коментарі (0)

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.

Мабуть, не випадково вказаний день збігався з річницею історичного IV Універсалу Центральної Ради, згідно з яким УНР проголошувалась самостійною, незалежною державою. Отже, він мав стати днем подвійного всенародного свята – Незалежності й Соборності.

Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування. В часи феодального роздроблення земель Київської Русі заклики до спільних дій окремих князів супроводжували літописний період української історії. Образ ... Читати далі »

Переглядів: 479 | Додав: Administration | Дата: 28.01.2015 | Коментарі (0)

Цією статтею починається низка статей про учасників Союзу юристів України

Голова союзу юристів України, президент світового конгресу українських юристів, президент всесвітньої асоціації юристів (2003).

Кандидат юридичних наук, професор, академік академії економічних наук України, заслужений юрист України (1996), президент всесвітньої асоціації юристів, народний депутат України II та ІV скликань.

Є особистості, які своїм життєвим шляхом творять славетну історію України, вінчають її лавровим вінком перемог. Саме такою особистістю і виступає Валерій Олександрович Євдокимов. Народився 15 липня 1941 р. У 1964 р. успішно закінчив Харківський юридичний інститут ім. Ф. Дзержинського. Понад 40 років життя В. О. Євдокимов присвятив питанням утвердження справедливості, зміцнення законності і боротьби із злочинністю, працюючи в органах прокуратури на слідчій та прокурорській роботі.

... Читати далі »
Переглядів: 677 | Додав: Administration | Дата: 28.01.2015 | Коментарі (0)

Відповідно до статті 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов’язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк. Дана норма Конституції України є основою для вирішення питання про обсяг та зміст правового регулювання відносин щодо розгляду звернень громадян.

Сьогодні існує певна правова база для практичної реалізації громадянами наданого їм Конституцією України права як вносити в органи виконавчої влади пропозиції щодо поліпшення їх діяльності, так і оскаржувати дії та рішення посадових осіб державних та громадських органів.

Базовим законодавчим актом у цій сфері є Закон України „Про звернення громадян".

Потребу оновлення законодавства у цій сфері обумовлює, передусім, характер суспільних відносин в Україні – ві ... Читати далі »

Переглядів: 493 | Додав: Administration | Дата: 28.01.2015 | Коментарі (0)

Стосується кожного: 10 нових платежів українця у 2015 році

Текст документа вже з’явився на сайті Ради і викликав бурхливі дискусіїї в експертному співтоваристві. У представленому проекті доходи держави встановлені на рівні 475 200 000 000 грн, а витрати - в сумі 527 100 000 000. (Граничний рівень дефіцита держбюджету становить 63600 млн. грн.).

Сухі цифри означають наступне: на тлі падаючої економіки уряд хоче збільшити збори скарбниці більш ніж на чверть або на 100 млрд грн в порівнянні з 2014-м роком. У тому числі, це планується зробити і за рахунок підвищення податкового навантаження на пересічних громадян.Фокус виділив 10 головних податкових ініціатив Кабміну, що стосуються фізичних осіб.

 

Порахувати кожен метр

Усі власники квартир і будинків, згідно з новими бюджетними ініціативам, повинні будуть платити податок на нерухомість. Раніше його нараховували тільки на квартири від 120 кв м і будинки від 250 кв м. Ставка по ... Читати далі »

Переглядів: 499 | Додав: Administration | Дата: 28.01.2015 | Коментарі (0)

Australian Open

З 5 січня, майже з самого Нового року фанати тенісу спостерігають за Australian Open. Інтернет видання eurosport.ru відслідковує усі події даних змагань: від пліток до найкращих ударів дня.

Як показує турнірна таблиця, враховуючи підсумки восьмого дня, першу сходинку серед чоловіків/одиночний розряд займає сербієць Новак Джокович, слідом за ним Роджер Федерер (Швейцарія) і третє місце у турнірній таблиці—Рафаель Надаль (Іспанія).

Що ж стосується жінок, то тут Серена Уільямс (США) очолює список, росіянка Марія Шарапова посідає друге місце і закриває трійку лідерів Сімона Халеп (Румунія).

Парний розряд виглядає ж наступним чином:

Чоловіки: в 1/4 фіналу вийшли: F. Mergea/Д. Ингло, ... Читати далі »

Переглядів: 440 | Додав: Administration | Дата: 28.01.2015 | Коментарі (0)

Роналду - володар Золотого м'яча

Вінгер Реала і збірної Португалії Кріштіану Роналду втретє став володарем престижної награди. 12 січня в Цюріху відбулася церемонія вручення Золотого м'яча за підсумками 2014 року. Володарем призу став Кріштіану Роналду.

Португалець обігнав у голосуванні за престижний трофей двох інших своїх конкурентів, нападника Барселони Ліонеля Мессі і воротаря Баварії Мануеля Нойєра. Кріштіану набрав 37,66% голосів, тоді як Мессі - 15,76%, а Нойер - 15,72%.

Зазначимо, раніше Роналду вже ставав володарем Золотого м'яча за підсумками 2008 і 2013 років. До 2013 року чотири рази поспіль кращим гравцем світу визнавався Ліонель Мессі.

Подейкують, що Роналду хоче наздогнати Мессі вже в наступному році.

Вінгер Реала і збірної Португалії Кріштіану Роналду прокоментував завоювання третього Золотого м'яча у своїй кар'єрі: "Я бачу, що тут присутні мій син, моя мама, моя сім'я. Я цьому радий. Хочу подякуват ... Читати далі »

Переглядів: 450 | Додав: Administration | Дата: 28.01.2015 | Коментарі (0)

Куди рухається юридичний бізнес в 2015 році?

Підбиваючи підсумки 2014 р., представники юридичного бізнесу одностайно заявляли про загальний спад і необхідність затягнути паски. Воно й не дивно, адже через війну на Сході й анексію Криму знана частка українського бізнесу просто зникла, в той час, коли іноземні інвестори масово покидали Україну. Юристи стверджують, що серед останніх в нашій державі залишились лише ті, хто не зміг піти через активи, які неможливо вивести.

 

Судова реформа? – Ні, не чули

Не встигли українці відгуляти всі різдвяні та новорічні свята, як Верховна Рада в першому читанні прийняла два законопроекти, відповідно до яких буде здійснено судову реформу. Так, 13 січня народні обранці проголосували за поданий главою держави законопроект №1656 «Про забезпечення права на справедливий суд», та ініційований групою народних депутатів проект закону про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суд ... Читати далі »

Переглядів: 296 | Додав: Administration | Дата: 28.01.2015 | Коментарі (0)

На базі відділення «Правознавство» діє юридична клініка “Bona fides”. Звернутися за безоплатною юридичною допомогою може будь-хто бажаючий. Допомога надається студентами під наглядом викладачів. Каб.210

 

Переглядів: 314 | Додав: Administration | Дата: 28.01.2015 | Коментарі (0)

Привітання

З Днем прав людини!

Ще донедавна для всіх українців мир був повсякденною реальністю. Але сьогодні на Сході держави ведуться бойові дії і колись такі прості слова з побажаннями миру стали головними і визначальними у житті кожного українця зі Сходу і Заходу, Півночі і Півдня.

Генеральна Асамблея ООН проголосила 21 вересня Міжнародним днем миру, днем загального припинення вогню і відмови від насильства.

У цей день кожна людина замислюється над тим, а що вона особисто зробила заради миру і злагоди хоча б у своєму оточуючому світі. Основна ідея свята є теза: «Пробач, і ти отримаєш мир».

Щороку в цей день люди більш ніж у 100 містах по всьому світу беруть участь у Ході, висловлюючи безумовну підтримку Організації Об'єднаних Націй у її роботі, спрямовану на мир у всьому світі.

Невід'ємною процедурою початку святкових заходів служить символічний дзвін «Дзвона миру». Він був відлитий з монет, які зібра ... Читати далі »

Переглядів: 278 | Додав: Administration | Дата: 28.01.2015 | Коментарі (0)