Головна » 2015 » Січень » 28 » Євдокимов Валерій Олександрович
15:24
Євдокимов Валерій Олександрович

Цією статтею починається низка статей про учасників Союзу юристів України

Голова союзу юристів України, президент світового конгресу українських юристів, президент всесвітньої асоціації юристів (2003).

Кандидат юридичних наук, професор, академік академії економічних наук України, заслужений юрист України (1996), президент всесвітньої асоціації юристів, народний депутат України II та ІV скликань.

Є особистості, які своїм життєвим шляхом творять славетну історію України, вінчають її лавровим вінком перемог. Саме такою особистістю і виступає Валерій Олександрович Євдокимов. Народився 15 липня 1941 р. У 1964 р. успішно закінчив Харківський юридичний інститут ім. Ф. Дзержинського. Понад 40 років життя В. О. Євдокимов присвятив питанням утвердження справедливості, зміцнення законності і боротьби із злочинністю, працюючи в органах прокуратури на слідчій та прокурорській роботі.

У 1995 році Валерія Олександровича обирають головою Спілки юристів України (добровільного громадського об'єднання правознавців України). Спілка функціонує з 1991 року, проводить клопітку законодавчу, наукову, методичну, освітянську та інформаційну роботу. Головною метою Спілки є сприяння в задоволенні і захисті професійних та соціальних інтересів її членів, розвитку їх громадської активності, участі у розробці та реалізації державної правової політики.

У вересні 1998 р. на ІV Зборах Світового конгресу українських юристів (СКУЮ), що відбулися у Львові, В.О. Євдокимова обрано президентом цієї міжнародної громадської організації. З 1997 року очолює Міжнародний благодійний фонд юристів України. У 1995-2000 рр. Валерій Олександрович активно працював у Координаційному комітеті по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією. У 1998- 1999 рр.  в Координаційній раді з питань судово­-правової реформи при Президентові України. Протягом семи років В.О. Євдокимов є президентом Всесвітньої організації юристів у країнах СНД. Валерій Олександрович - перший голова Вищої ради юстиції України (з 1998 р.) та віце­президент Української нотаріальної палати (з 2000 р.), віце­ президент Міжнародного союзу юристів (Москва).

Скоба Валерія

49Ю

 

Переглядів: 680 | Додав: Administration | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar