Головна » 2015 » Січень » 23 » НАУКОВА СТОРІНКА
10:06
НАУКОВА СТОРІНКА

Права дітей такі ж права!

Яким чином держава захищає права дітей? Законодавство України будується на принципі відсутності дискримінації. Відповідно до Конституції та законодавчо-нормативних актів України всі діти на території України, незалежно від раси, кольору шкіри,статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного, етнічногоабо соціального походження, майнового стану, стану здоров'я та народження дітей і їх батьків (чи осіб, які їх замінюють) або будь-яких інших обставин, мають рівні права і свободи. Закони України, які носять характер захист прав дітей, а до таких відносяться такі закони, як:

1. Конституція України.

2. Конвенція про права дитини (Конвенцію ратифіковано Постановою ВРN 789-XII (789-12) від 27.02.91) - Дата підписання Україною: 21 лютого 1990 р. Набуття чинності для України: 27 вересня 1991 р.

3. Закон України "Про охорону дитинства" (Цей Закон визначає охорону дитинства в Україні як стратегічний загальнонаціональний пріоритет і з метою забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист та всебічний розвиток встановлює основнізасади державної політики у цій сфері.)

4. Сімейний кодекс України (Стаття 1. Завдання Сімейного кодексуУкраїни

1. Сімейний кодекс України визначає засади шлюбу, особисті немайнові та майнові права і обов'язки подружжя, підстави виникнення, зміст особистих немайнових і майнових прав та обов'язків батьків і дітей, усиновлювачів та усиновлених, інших членів сім'ї тародичів.

5. Закон України "Про органи і служби у справах дітей таспеціальні установи для дітей" - Виходячи з Конституції України (254к/96-ВР ) та Конвенції ООН про права дитини цей Закон визначає правові основи діяльності органів і служб у справах дітей та спеціальних установ длядітей, на які покладається здійснення соціального захисту і профілактики правопорушень серед осіб, які не досягли вісімнадцятирічного віку.

6. Закон України "Про попередження насильства в сім'ї" .

Джерело: genichesk.just.ks.ua/

 

Пугачова Анна

49ю

 

Переглядів: 316 | Додав: Administration | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar