Головна » 2015 » Січень » 23 » Cпортивні новини
10:05
Cпортивні новини

УЄФА заборонив кримським клубам грати в Росії

УЄФА заборонив кримським клубам - ТСК, СК ЧФ і "Перлині" - виступати в російському чемпіонаті з 1 січня 2015 року, повідомив генеральний секретар організації Джанні Інфантіно за підсумками виконкому УЄФА в швейцарському Ньоні.

За словами генсека Союзу європейських футбольних асоціацій, у Криму буде створена спеціальна зона, де футбол буде розвиватися тільки під егідою УЄФА. В організації заявляють, що будуть фінансувати розвиток футболу на півострові, особливо в тому, що стосується юнацького спорту та будівництва інфраструктури.

УЄФА також заборонив РФС проводити будь-які футбольні турніри в Криму без згоди організації та федерації футболу України (ФФУ).

Як зазначає ТАСС, Російський футбольний союз, при цьому, не буде покараний за те, що кримські команди грали у другому дивізіоні чемпіонату Росії в сезоні 2014-15 років.

Федерація футболу України (ФФУ) у серпні звернулася до ФІФА та УЄФА з вимогою застосувати санкції до Російському футбольному союзу (РФС), що допустив кримські клуби до участі у внутрішньоросійських змаганнях.

Анексія Криму Росією не була визнана світовим співтовариством, Україна вважає півострів своєю територією, окупованою Росією.

"Повинні підкоритися УЄФА"

Коментуючи рішення УЄФА, міністр спорту Росії Віталій Мутко заявив, що Російський футбольний союз повинен отримати від організації роз'яснення, щоб зрозуміти, як діяти далі.

"Вони [УЄФА] вважають, що потрібен якийсь період, щоб Крим мав самостійний футбол. Тільки далі що? Що клубам професійним робити і футболістам? Що, збірну там свою створювати? А якщо вона захоче грати десь? Тут запитань більше, ніж відповідей. Тут потрібно, щоб РФС досить активно працював з УЄФА і отримав роз'яснення, як далі бути", - заявив російський міністр агентству "Р-Спорт".

Джерело: bbc.co.uk

Чемпіонат світу з плавання на короткій воді 2014

Чемпіонат світу з плавання на короткій воді 2014 (англ. The 12th FINA World Swimming Championships) - дванадцятий чемпіонат світу з плавання у 25-метровому басейні. Пройшов з 3 по 7 грудня 2014 року в Досі, Катар.

Спочатку місцем проведення чемпіонату рішенням Міжнародної федерації плавання (FINA) від 10 грудня 2010 року була названа Катанія, Італія. Однак у листопаді 2011 року Федерація плавання Італії оголосила про відмову від проведення чемпіонату з причини фінансових труднощів і відсутності гарантій від регіональної влади. 4 квітня 2012 року бюро ФІНА (FINA) оголосило про перенесення турніру в Доху.

В програму змагань були вперше включені шість нових естафет спринтерського формату 4х50 метрів: чоловічі, жіночі, а також змішані (по дві жінки і два чоловіки) естафети вільним стилем (3) і комбіновані (3). Таким чином, було розіграно рекордну кількість комплектів нагород (46).

Що ж стосується України, то ми маємо дві бронзові медалі здобуті Андрієм Говоровим та Дариною Зевіною.

Джерела: ru.wikipedia.org

Полішвайко Анастасія

 

Переглядів: 267 | Додав: Administration | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar