Головна » 2015 » Січень » 23 » Альтернативні професії для юриста
10:08
Альтернативні професії для юриста

Кожного дня ми стикаємося з різними ситуаціями життя, в яких не обійтись без юридичних знань, тому професія "юрист" стає дедалі популярнішою в сучасному суспільстві. Обираючи юридичну спеціальність, потрібно з’ясувати, ким може працювати юрист. Головне - бажання і професіоналізм!

Медіатор - фахівець в галузі альтернативного (позасудового) вирішення спорів.

Основні обов'язки: ведення переговорів з метою знайти компромісний варіант виходу з конфлікту (як правило, застосовується в бізнесі, проте в США медіація широко застосовується і в сімейних спорах).

Колектор - це фахівець по роботі з проблемною заборгованістю. У свою чергу, антиколектор - фахівець, що допомагає домогтися розстрочки кредиту.

Основні обов'язки: забезпечення повернення заборгованості по споживчих кредитах шляхом конструктивного ведення переговорів з позичальником; телефонні переговори з боржниками лізингових, страхових компаній, банків, кредитних спілок, націлені на переконання боржників повернути кредит шляхом роз'яснення наслідків його неповернення; контроль своєчасності подання розрахунків, пояснень та інших матеріалів. Для антиколектора список вимог кілька вже: необхідно вміти домовлятися з банком та / або колекторськими фірмами про можливість розстрочки кредиту боржника.

GR-менеджер - це менеджер по роботі з державними органами, лобіст.

Основні обов'язки: складання та координація планів компанії щодо подання та захисту інтересів компанії в державних органах; підготовка проектної документації; проведення аналітичного дослідження нормативних актів; аналітика робіт держорганів по цікавого напрямку; аналіз ринку споживачів і конкурентів.

Юрист-аналітик / судовий журналіст - журналіст з юридичною освітою, що працює в професійному друкованому (або Інтернет) виданні і пишучий статті на юридичну тематику.

Основні обов'язки: написання аналітичних матеріалів з правових питань; відвідування та висвітлення в пресі різних заходів професійної спрямованості; проведення інтерв'ю з представниками юридичної професії; аналіз ринку юридичних послуг тощо.

Помічник народного депутата

Ця професія особливого представлення не потребує.

Основні обов'язки: допомога народному обранцеві в правових питаннях, юридичний супровід його діяльності, в тому числі написання та / або аналіз нормативно-правових актів.

 

Данилюк Світлана

49ю

 

Переглядів: 394 | Додав: Administration | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar