Головна » 2015 » Січень » 23

Овен

У представників цього знака з'явиться реальна можливість змінитися на краще.

Телець

Уникайте конфліктів з родичами, такі проблеми можуть привести до великих втрат

Близнюки

Рік принесе Близнюку нові великі плани, обміркувати які варто вже до його початку.

Рак

Зірки віщують представникам Рака благополучний рік, без фінансових втрат, проблем в бізнесі і життєвих потрясінь

Лев

І відпочити, і розважитися вдасться, і попрацювати на свій майбутній добробут

Діва

Діви будуть прив'язані до будинку, побуту, дітей - це звичний стан для знака.

Терези

Розвиток, цілеспрямованість і планування - основні складові життєвого шляху у 2015 році

Скорпіон

У 2015 році Скорпіони будуть активні і заповзятливі.

Стрілець< ... Читати далі »

Переглядів: 303 | Додав: Administration | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

Адвокат з Сімане

Мізо Ямазакі, 37-а адвокатесса в Сімане. Сімане - це 750-тисячна префектура Японії, де жив і працював Коїдзумі Якумо. Прийшовши працювати в юридичну фірму Акіта з гаслом «злочину - засудження, злочинцям - співчуття», вона хоче стати успішним адвокатом.

Але це виявляється не просто. По-перше, вона любить поспати і тому звично спізнюється на роботу, де директор не забуває вилаяти її за це перед співробітниками. По-друге, її відчувають емоційні труднощі в роботі з клієнтами: співчуття - до потерпілих від дій тих, кого вона повинна захищати; засудження тих, кого вона повинна консультувати. Так, в одній справі їй свідомо безуспішно доводиться шукати окуляри потерпілого, щоб примиритися c його матір'ю. В іншому - зрозуміти, чому мати залишила дитину аж на 7 годин, після чого той помер від переохолодження. У третьому - протистояти прокурору, на прізвисько «диявол», самому крутому обвинувачу префектури.

Крім того, героїню ... Читати далі »

Переглядів: 295 | Додав: Administration | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

V Всеукраїнська зимова правнича школа

Дата проведення: 03-08 лютого 2015 року.

Організаторами Школи є Міністерство юстиції України, Координаційна рада молодих юристів України при Мінюсті, Європейський університет.

Місце проведення: Високогірна туристична база "Едельвейс" Європейського університету на горі Бескид (Мижгірський район, Закарпатська обл. с. Верхній Студений - 30 км. від смт. Воловець)

Формат Школи: серія теоретичних та практичних майстер-класів від відомих юристів адвокатів та професійних тренерів з особистого розвитку. Гірськолижний відпочинок та неформальне спілкування))

Мета Школи: формування нової української юридичної еліти, підвищення професійного рівня, самореалізація наукового, творчого, організаційного потенціалу молоді, створення умов для організованого дозвілля та спілкування молодих людей, налагодження співпраці між юридичними студентськими організаціями.

Вартість: участі у школі 1650 грн.(без про" ... Читати далі »

Переглядів: 353 | Додав: Administration | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

Психологія інформації

Інтенсивність соціально-історичних процесів в суспільстві представляє особливі вимоги до особистої автономії, наявності свого психологічного простору, волі і відповідальності кожної людини. Проблема порушення психологічного простору, є найактуальнішою, оскільки він у сенсі слова зачіпає відразу дві царини життя людини.

Інформаційно-психологічна безпека особистості (в широкому розумінні) це:

· по-перше, належний рівень теоретичної і практичної підготовки особистості, при якому досягається захищеність та реалізація її життєво важливих інтересів і гармонійний розвиток незалежно від наявності інформаційних загроз;

· по-друге, здатність держави створити можливості для гармонійного розвитку й задоволення потреб особистості в інформації, незалежно від наявності інформаційних загроз;

· по-третє, гарантування, ро ... Читати далі »

Переглядів: 391 | Додав: Administration | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

Кожного дня ми стикаємося з різними ситуаціями життя, в яких не обійтись без юридичних знань, тому професія "юрист" стає дедалі популярнішою в сучасному суспільстві. Обираючи юридичну спеціальність, потрібно з’ясувати, ким може працювати юрист. Головне - бажання і професіоналізм!

Медіатор - фахівець в галузі альтернативного (позасудового) вирішення спорів.

Основні обов'язки: ведення переговорів з метою знайти компромісний варіант виходу з конфлікту (як правило, застосовується в бізнесі, проте в США медіація широко застосовується і в сімейних спорах).

Колектор - це фахівець по роботі з проблемною заборгованістю. У свою чергу, антиколектор - фахівець, що допомагає домогтися розстрочки кредиту.

Основні обов'язки: забезпечення повернення заборгованості по споживчих кредитах шляхом конструктивного ведення переговорів з позичальником; телефонні переговори з боржниками лізингових, страхових компаній, банків, кредитних спілок, націлені ... Читати далі »

Переглядів: 391 | Додав: Administration | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

1 грудня Україна відзначає День солідарності з інфікованими ВІЛ/СНІДОМ. В цей день проводиться безліч акцій в підтримку хворих. Але це один день з 365 у році. Чи існує допомога в інший час і наскільки вона дієва, пересічні люди можуть тільки здогадуватися.

Якщо ознайомитися з вітчизняним та міжнародним законодавством, можна скласти наступний список нормативно правових актів, які регулюють дане питання:

· Про вдосконалення організації медичної допомоги з хворими на ВІЛ-інфскцію/СНІД: Наказ від 25 трав. 2000 р. № 120: [МОЗ]

· Про невідкладні заходи щодо запобігання поширенню ВІЛ- інфекцй/СНІДу: Указ Президента України від 1 листоп. 2000 р. № 1182

· Декларація про прийняття зобов’язань у зв’язку з епідемією ВІЛ-інфекції/СНІДу: Прийнята спеціал. сесією Ген. Асамблеї ООН з питань ВІЛ/СНІДу, 27 червня 2001 р.

... Читати далі »

Переглядів: 728 | Додав: Administration | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

В’ячеслав Степанович Бігун

Бігун В’ячеслав Степанович (нар. 1974 р. на Закарпатті) — український дослідник. Успішно закінчив юридичний факультет Львівського національного університету ім. І. Франка (юрист-спеціаліст), Школу права Університету Коннектикуту в США (магістр права), аспірантуру Інституту держави і права ім. В. М. Корецького НАН України і захистив кандидатську дисертацію з юридичних наук (спеціальність «філософія права»).

Навчався і проводив дослідження на юридичному факультеті Гейдельберзького університету, в Альбахській школі європейського права та політики Австрійського коледжу, Торунському університеті ім. Н. Коперніка , Академії міжнародного права (Гаага), Академії європейського права Інституту європейського університету (Флоренція), Міжнародному інституті прав людини (Стразбург). Працював у громадських організаціях (один із засновників і перший керівник Об’є ... Читати далі »

Переглядів: 328 | Додав: Administration | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

Права дітей такі ж права!

Яким чином держава захищає права дітей? Законодавство України будується на принципі відсутності дискримінації. Відповідно до Конституції та законодавчо-нормативних актів України всі діти на території України, незалежно від раси, кольору шкіри,статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного, етнічногоабо соціального походження, майнового стану, стану здоров'я та народження дітей і їх батьків (чи осіб, які їх замінюють) або будь-яких інших обставин, мають рівні права і свободи. Закони України, які носять характер захист прав дітей, а до таких відносяться такі закони, як:

1. Конституція України.

2. Конвенція про права дитини (Конвенцію ратифіковано Постановою ВРN 789-XII (789-12) від 27.02.91) - Дата підписання Україною: 21 лютого 1990 р. Набуття чинності для України: 27 вересня 1991 р.

3. Закон України "Про охорону дитинства" (Цей Закон визначає охорону дитинства в Україні як стратегічний ... Читати далі »

Переглядів: 315 | Додав: Administration | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

Що нового у проекті Трудового кодексу України?

Наразі в мережі Інтернет чимало точиться дискусій стосовно нового проекту Трудового кодексу України.

Вказаний проект був зареєстрований у Верховній Раді України вже 22.04.2013 і на сьогодні опрацьовується в комітеті.

Таким чином робити висновки щодо прийняття його в найближчий час передчасно.

Але в будь якому разі ми вирішили особисто вивчити положення цього проекту та висловити щодо них свою думку.

Загальне враження склалось таке: вказаний проект являє собою більш кодифікований акт, якщо так можна сказати, ніж діючий Кодекс законів про працю України, оскільки охопив багато питань, що на сьогодні врегульовані окремими законами, зокрема Законами України “Про відпустки”, “Про колективні договори та угоди” тощо.

Також одразу кинулося в очі набагато більшу регламентацію окремих процедурних питань, які у діючому нормативно-правовому акті викладені лише одним рядком ... Читати далі »

Переглядів: 344 | Додав: Administration | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

УЄФА заборонив кримським клубам грати в Росії

УЄФА заборонив кримським клубам - ТСК, СК ЧФ і "Перлині" - виступати в російському чемпіонаті з 1 січня 2015 року, повідомив генеральний секретар організації Джанні Інфантіно за підсумками виконкому УЄФА в швейцарському Ньоні.

За словами генсека Союзу європейських футбольних асоціацій, у Криму буде створена спеціальна зона, де футбол буде розвиватися тільки під егідою УЄФА. В організації заявляють, що будуть фінансувати розвиток футболу на півострові, особливо в тому, що стосується юнацького спорту та будівництва інфраструктури.

УЄФА також заборонив РФС проводити будь-які футбольні турніри в Криму без згоди організації та федерації футболу України (ФФУ).

Як зазначає ТАСС, Російський футбольний союз, при цьому, не буде покараний за те, що кримські команди грали у другому дивізіоні чемпіонату Росії в сезоні 2014-15 років.

Федерація футболу України (ФФУ) у серпні звернулася до ФІФА та УЄФА з ... Читати далі »

Переглядів: 265 | Додав: Administration | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

Всесвітній день миру – 1 січня
Це свято ще називають Днем всесвітніх молитов про мир. 8 грудня 1967 року римський папа Павло VI встановив нове свято, Всесвітній день миру.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту – 27 січня
Це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945-х років і що отримало назву - Голокост, що призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв...

День пам’яті Героїв Крут – 29 січня
Ця історія досі викликає неоднозначні оцінки. І це відбувається як з боку суспільно - політичної свідомості обох

Всесвітній день «спасибі»
Найввічливіший день у році – 11 січня. Цього дня відмічається всесвітній день „спасибі”.

Перед новорічними святами до нашого коледжу завітав справжній Вертеп.
Учасники художньої самодіяльності привітали викладачів нашого навчального закладу та з найкращими побажаннями подарували казкове дійство напередодні Нового 2015 року!

Е ... Читати далі »
Переглядів: 330 | Додав: asdadssda | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)

З Днем прав людини!
Це свято знаменує річницю ухвалення Генеральною асамблею ООН Загальної декларації прав людини в 1948 році. Декларація прав людини проголошує права особистості, цивільні та політичні права і свободи (рівність усіх перед законом, право кожного на свободу і особисту недоторканність, свободу совісті та інші права).
На даний час нашим головним завданням стоїть захист прав людини та дотримання збоку держави тих прав, які зазначено у національному законодавстві та міжнарордно-правових актах, ратифікованих Україною.
Бажаємо Вам успіхів у роботі, спрямованій на захист прав людини і основоположних свобод, та розбудові демократичного громадянського суспільства.
Пам’ятаймо слова Р. Кеннеді: «Щоразу, коли людина відстоює ідеал або своїм вчинком полегшує долю інших, або виступає проти несправедливості, вона породжує малесеньку хвильку надії, і, перетинаючись одна з одною, ці хвильки, що надходять від мільйонів окремих центрів завзяття і хоробрості, зли ... Читати далі »
Переглядів: 347 | Додав: asdadssda | Дата: 23.01.2015 | Коментарі (0)